Tengerszem - Túrafelszerelés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Banff Hegyifilm Fesztivál – Budapest – 2016

Az év legjobb hegyifilmjei a mozivásznon

Budapest, Corvin Mozi, 2016. április 5-6-7-8.

 

A Banff Mountain Film and Book Festival a legrangosabb nemzetközi hegyifilm fesztivál, melyet 1976 óta rendeznek meg a kanadai Banff Központ – a világ legnagyobb kultúrális inkubátorának – szervezésében.
A filmek versenyére egyaránt pályáznak amatőr filmesek és napjaink vezető kalandsport-film készítő stúdiói a hegyek világához kapcsolódó legkülönbözőbb témákban: hegymászó-expedíciók izgalmas történetei, adrenalindús kalandok földön, vízen és levegőben; különleges helyszínekre vezető utazások valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek. A filmek témája széles, a kiemelkedő emberi teljesítmények, a természet tisztelete valamint a legtöbb filmre jellemző ötletes, újszerű és olykor művészi látásmód azonban összeköti őket.
 
A filmeket egy 9 napos rendezvénysorozat keretében mutatják be minden év novemberében Banff városában, ahol filmkészítők és filmrajongók valamint a hegyisportok szerelmesei találkoznak, hogy a megosszák egymással izgalmas történeteiket. A fesztivál nemzetközi zsűrije 2014-ben 450 dokumentumfilmből 84 produkciót választott be a Banff Mountain Film Competition döntőjébe.
 
Banff belépőtöket megvásárolhatjátok személyesen a Tengerszem túraboltban!
 
Sőt! Banff mozijegyetekhez 20% kedvezményt vehettek igénybe azonnal a jegy vásárlásakor, vagy a filmfesztivál utolsó napjáig, 2016. április 8-ig, egy alkalommal.
 
Ha felszerelést kell beszereznetek mert Banff közösségépítő élmény is és remek alkalmat kínál arra, hogy mindenki ihletet merítsen belőle a következő „nagy kalandhoz”. Inspirálódj! Kezdd nálunk!
 

 

Filmajánlók 2016

 
The Great Alone
Banff Nagydíj és a Kaland és felfedezés kategória legjobb filmje
 
A világ utolsó nagy versenyének nevezett Iditarod Szánhúzókutya-verseny semmi máshoz nem fogható. 1 600 kilométer a Föld legkeményebb és egyben legcsodálatosabb terepén, az alaszkai sarkvidéken. A Banff idei Nagydíját és a Kaland és felfedezés kategória legjobb filmje címet is elnyert egész estés dokumentumfilmjének főszereplője a nagy visszatérésre készülő többszörös bajnok, Lance Mackey. A filmet és az alaszkai Iditarod-ot Balogh Ottó, a verseny első magyar indulója mutatja be a Banff közönségének élménybeszámolójában. 
Előadás és filmvetítés: 2016. április 5. 20:00
 
 
“A” program: április 6-7-8. 19:00
 
Builder 
Vannak, akik felnőnek és maguk mögött hagyják a gyerekes dolgokat. És vannak akik kitartanak a gyermekkori álmuk mellett és egyre magasabb szinten művelik azt. A mountain bike-os pályaépítést és trükköket nem lehet megunni, mindegy hány éves az ember.
 
Filmelőzetes magyar felirattal:

 
 
Golden Gate
 
Egy dolog elmenni a sziklához és felvenni azt, ahogyan egy profi mászó lenyom egy sportmászást. Hat napot eltölteni az El Capitan-on a Yosemite Nemzeti Parkban, a sziklafalon élni, enni, aludni és forgatni, megküzdeni az összes logisztikai kihívással és mégis megcsinálni a felvételt – az egy teljesen más dolog. A Golden Gate egy több kötélhosszas, nagyfalas szabad mászás története Amerika egyik legnagyobb női mászósztárjával.
 
Filmelőzetes magyar felirattal:

 
 
Eclipse
A legjobb film – Havas sportok
 
Reuben Krabbe elhatározta, hogy lefényképez egy sízőt a 2015-ös svalbardi napfogyatkozásban. De az idő rossz, a térkép vázlatos, a légnyomás magas a sízők meg csak síelni akarnak. A havas sportok kategória legjobb filmje címet elnyert Eclipse a világ végére kalauzolja el a nézőt, hogy lássuk bolygónk egyik legritkább jelenségét a teljes napfogyatkozást a Sarkvidéken.
 
Filmelőzetes magyar felirattal:
 
 
 
Curiosity
 
Hogyan hajtja a kívánsciság az ultra-maratonista Rory Bosiot, Timothy Olsont és Hal Koernert miközben az Ultra-Trail du Mont Blanc-ra készülnek? Sok közös van bennük és a helyi művészben, Andy Parkin-ban.
 
Filmelőzetes magyar felirattal:
 
 
 
Reel Rock 10: Showdown at Horseshoe Hell
 
A közönség választása – Radical Reel
 
A mászóvilág legdurvább eseménye, 24 óra Horseshoe Hell. Az Ultramarathon és a Burning man keveréke, ahol a mászóvilág elitje és a lelkes amatőrök együtt vesznek részt egy napkeltétől napkeltéig tartó tejsav és sör orgián. De, a dolog élvezeti értékét félretéve, ez egy verseny. Vajon bírja-e az iramot Nic Berry és Mason Earle a nagy Alex Honnolddal szemben? 
 
Filmelőzetes magyar felirattal:
 
 
 
 
“B” program: április 6-7-8. 21:00
 
VIA FERRATA on a Mountainbike
 
Ne nézz le! Egy mountain bike-os nekivág a Dolomitok lejtőinek, ahova normális emberek csak kötéllel és biztosítással indulnak el. Nagyon egyben lévő kisfilm, nagyszerű üzenettel, jól átgondolt narrációval és gyönyörű képekkel.
 
Filmelőzetes magyar felirattal:
 
 
 
Women’s Speed Ascent
 
Egyesek szerint a rekordok azért vannak, hogy megdöntsük őket. Maja Smith Gobat és Libby Sauter azt vették a fejükbe, hogy beírják magukat a Yosemite Nemzeti Park „nagykönyvébe”: rövidebb idő alatt zúzzák le a hírhedt Nose útvonalat az El Capitan ezer méteres sziklafalán, mint eddig bármelyik női mászó.
 
Filmelőzetes magyar felirattal:
 
 
 
Chasing Niagara
 
A legjobb film – Hegyisport
A profi kajakos, Rafa Ortiz úgy dönt, hogy meghódítja a Niagarát. Így kezdődik a váratlan fordulatokban gazdag kaland. Rafa ráveszi a világhírű evezőst, Rush Sturgest és néhány közeli barátját, hogy tartsanak vele. Együtt küzdik végig a három éves utazást Mexikó esőerdei folyóin át egészen az amerikai északnyugat nagy vízeséséig. Az út Kanadában ér véget, ahol a csapat sajátos macska-egér játékba keveredik a rendőrséggel. Vajon beteljesül Rafa nagy álma a legendás vízesésnél?
 
Filmelőzetes magyar felirattal:
 
 
Nature Rx
 
Unalmas vagy nyomasztó az élet? Fáradtnak, idegesnek vagy feszültnek érzed magad? Talán a Nature Rx lesz a megoldás..
 
Filmelőzetes magyar felirattal:
 
 
 
55 Hours in Mexico
 
Repülj el Veracruzba, bérelj egy kocsit, mászd meg Észak-Amerika harmadik legnagyobb csúcsát, síelj le róla és hétfőn reggel – mintha mi sem történt volna – menj munkába! Egyetlen hétvége. Mi olyan bonyolult ebben? A 55 Hours in Mexico [55 óra Mexikóban] című film négy hétköznapi hős kalandjait meséli el, akik Mexikóba utaznak egy kis izgalomért az 5 500 méter magas Orizabához, a kontinens legmagasabb vulkánjához. Kell egy kis inspiráció a következő hétvégi kalandhoz? Ne keresgélj tovább!
 
Filmelőzetes magyar felirattal: https://www.youtube.com/watch?v=6Y-oTivTq10
 
 
Reel Rock 10: A line across the sky
 
A Fitz Roy traverz az egyik legjobban vágyott teljesítmény a modern alpinizmus művelőinek körében: egy rögös utazás hét kemény csúcson, 3300 vertikális méternyi mászás. Tarts Tommy Caldwellel és Alex Honnolddal ezen a lélekemelő – és néha elképesztően vicces – utazáson, ami az alkotóknak elhozta az alpinista világ legnagyobb elismerését, a Piolets d’Or-t és a Banff legjobb filmjének járó díjat hegymászás kategóriában.
 
Filmelőzetes magyar felirattal: https://www.youtube.com/watch?v=MJJ1kbpxRNY&index=4&list=PLWjyKo0yRi9J-Yypm4HyL7phCc4rjjeJw

Tengerszem túrafelszerelés és túrabolt webáruház


Deuter hátizsák és Meindl cipő a legjobb áron

Tengerszem Sport 2011. Minden jog fenntartva