Tengerszem - Túrafelszerelés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A MEINDL és a Tengerszem Túrabolt közös múltja és jövője


 

Kvízjáték a Facebookon!

Hány éve képviseli Magyarországon a Meindl márkát a Tengerszem Túrabolt?
 

A Meindl céggel 1993 óta tartjuk a kapcsolatot, az első kisebb rendelések után hamarosan megkaptuk a kizárólagos képviseleti jogot.
A kicsi bajor faluban, Kirchanschöringben épült óriás cipőgyár alig több, mint 500 km-re van tőlünk, úgyhogy ha nagyon sürgős volt egy szállítmány, előfordult, hogy autóval kiszaladtam érte.
A tulajdonost, Alfons Meindlt, és két fiát  Larsot  és Lukast mindig a gyárban találtam, életük, életművük ez a cipőgyár, aminek hagyományait nagyapjuktól vették át , őrizték meg, és emelték a legnagyobb cipőgyárak 
közé.
 
Alfons sosem éreztette velem azt a különbséget, ami vállalkozásaink mérete között volt, mindig közvetlen és érdeklődő volt, néha elsütötte azt a néhány szót, amit tudott magyarul.
Hetvenötödik születésnapjára 
készítettek a lelkes dolgozók egy 75-ös méretű cipőt.
Ezt a cipőt, amikor az ünnep már lecsengett, akkor elkértem, és idehoztam, azóta itt van a Dohány utcai üzletünk kirakatában.
Sajnos 2006-ban elvesztettük Őt, szinte a munkából ment el.
 
 

A Meindl filozófiája

A Meindl azon kevés márkák egyike, amelyiknek legjelentősebben termelő üzeme ténylegesen az eredeti anyaországban, azaz Németországban van. A kirchanschöringi gyár – 200 munkavállalójával – változatlanul bajor minőséget állít elő a Meindl több mint 300 éves hagyományainak megfelelően. A termelési módszer változott az idők során – több a gépesítés és kevesebb a kézi munka – de egy dolog nem változott: a megbízható és kiváló minőség, valamint a folyamatos fejlesztés (innováció). Ezt nem volt könnyű megtartani a megnövekedett mértékű tömegtermelés ténye mellett.
Ma már több mint egymillió pár lábbelit állítanak elő évente, és forgalmaznak szerte a világon. A célterület rendkívül sokszínű: az Alpoktól az afrikai sivatagokon át Ázsiáig, Dél-Amerika dzsungeleitől az ausztrál vadonig számtalan alpinista, kalandor és kikapcsolódni vágyó gyalogol és utazik a Meindl lábbelijeiben, és esküszik a márka bakancsaira illetve cipőire. 
A magas minőségű termékek megkövetelik az ugyanolyan szintű kereskedelmet és a speciális partneri bánásmódot. Ennek érdekében tovább bővítették a németországi logisztikai központot. Az eredményes évek során számtalan hazai és nemzetközi díjat és elismerést nyert a cég, mely megerősíti a minőségi színvonal és a folyamatos innováció megtartását, ill. további növelését.
 
A Meindl örökérvényű mottója:
„Sosem szabad megállni, mindig keresni kell egy jobb megoldást” /Lukas Meindl/

Tengerszem túrafelszerelés és túrabolt webáruház


Deuter hátizsák és Meindl cipő a legjobb áron

Tengerszem Sport 2011. Minden jog fenntartva