Tengerszem - Túrafelszerelés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Trekkingtúra az 1. Magyar Annapurna-expedícióval Nepálban

Amint tavaly, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciós sorozat (alapítói: Kollár Lajos, Erőss Zsolt, Mécs László) keretében idén is szervezünk trekkingtúrát expedíciónkhoz kapcsolódóan. Az északi alaptábor túlságosan nehéz, olykor veszélyes, kevésbé látványos megközelítése helyett a trekkingtúrák királynőjére, az Annapurna-körre invitáljuk az érdeklődőket, mely 1000 méteres magasságból, a szubtrópusi dzsungel, a banánpálmák, a teraszos rizsföldek világából a magas hegyek komor, ám fenséges birodalmába vezet, hogy egy 5400 m-es hágón (Thorung-la) átkelve újra leereszkedjünk a meleg és oxigéndús övezetbe.
A világ legszebb trekkingjei között számon tartott útvonal négy régiót érint, ezek: Lamdzsung, Manang, Musztáng és Mjagdi. Vándorlásunk során nemcsak a flóra és a fauna változatossága ejt ámulatba minket, hanem a kulturális sokszínűség is: az alacsonyabb részeket hinduk lakják, míg Manang és Musztáng tibeti buddhista kultúrájú. Utunk falvakon át, buddhista kolostorok, teaházak mentén halad, hegyóriások által szegélyezve; három nyolcezres, az Annapurna (8091 m), a Dhaulagiri (8167 m), a Manaszlu (8163 m), továbbá az Annapurna II.( 7937 m), az Annapurna III. ( 7555 m), az Annapurna IV. ( 7525 m), a Gangapurna (7455 m), az Annapurna South (7219 m), a Tilicso (7134 m), a Nilgiri (7061 m), a Tukucse (6920 m), a fenséges Macsapucsáré (6997 m) és számos 5-6000 m-es csúcs szolgáltat lélegzetelállító díszletet vándorlásunkhoz, melyen 9 napnyi gyaloglás vár ránk, dimbes-dombos , meredek kaptatókkal nehezített terepen. A kitaposott ösvényeken megtett, napi 4-6 órás, normál tempójú túrázás közepes állóképességgel teljesíthető, a nehézség az 5400 m-es hágón való átkelés - ezt megfelelő akklimatizációval készítjük elő. Az expedíció tagjai a hágóból - akklimatizációs céllal - megmásszák a technikailag nem nehéz Thorung-csúcsot, melyhez szintén lehet csatlakozni - ehhez mindenképpen állóképesség és akklimatizálódottság szükséges.
Az étkezés és az éjszakázás teaházakban, egyszerű, de tiszta és hangulatos szállásokon lesz, melyek kitűnő nepáli, indiai és európai ételekkel-italokkal várják a megfáradt túrázókat. Egész Nepál varázslatos, unikális természeti és kulturális értékekben gazdag ország, kedves, vendégszerető lakókkal. Ezen utazás keretében a nyüzsgő Kathmandut és a festői Pokharát is megismerheti, aki velünk tart.

A túra időpontja: 2012. március 29. - április 21.

Jelentkezés és információ: Kollár Lajos kollar.0826@gmail.com Tel: +36304080774

Tengerszem túrafelszerelés és túrabolt webáruház


Deuter hátizsák és Meindl cipő a legjobb áron

Tengerszem Sport 2011. Minden jog fenntartva