Tengerszem - Túrafelszerelés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyisport mászótábor Wachauban

A Hegyisport szeptember végén egy igen sikeres, háromnapos mászótábort szervezett Ausztriában, Wachauban. Az „osztrák dunakanyar” egy igazi mászóparadicsom, gneisz sziklatornyain több száz nagyszerű mászóút közül válogathatunk. A hely ékköve, Wachau, a Világörökség része - nem véletlenül. A patinás városka, mesébe illő házaival, ezeréves várával szemet gyönyörködtető. Nem is beszélve a szőlőligetek, no meg a sárgabarackosok - ez a híres helybéli „snapsz” alapanyaga - természetes „hozadékáról”. Nos, a mászótábor minden tekintetben élménydús volt mind a kilenc résztvevőnek.

A táborozók a gneisz jól tapadó szikláin koptatták mászócipőiket. Az új és a régi tanítványoknak Gaba (Babcsán Gábor) és Béci (Kovács István) tartott továbbképzést. Sikerült számos utat megmászni az 5.-6. fokozatban, de néhány 7-es útvonal is „elesett.” Olyan ínyencségek mászhatóak itt, mint a hat kötélhosszas Don Bosco-gerinc (4-es, 5-ös fokozatú). A hely nagy útja a 12 kötélhosszas Wachauer Grat (6+), amit részben sikerült teljesíteni.

A túra lebonyolításából a Tengerszem is részt vállalt, megszervezve az oda- és visszautazást, szombat este pedig vendégül láttuk a társaságot egy bográcsos lecsó vacsorára, sok paprikával meg egy felejthetetlen mászó történettel fűszerezve. Igaz a kanalakat a rossats-i kemping lakói kölcsönözték számunkra - minden apró részletre azért a nekünk se terjedhet a figyelmünk… (A hangulatból, és a borból azért nem volt hiány!)

 

Tengerszem túrafelszerelés és túrabolt webáruház


Deuter hátizsák és Meindl cipő a legjobb áron

Tengerszem Sport 2011. Minden jog fenntartva