Tengerszem - Túrafelszerelés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Profi felszerelés nem csak profiknak

                                              

 

Az utóbbi években visszavonhatatlanul hegymászóvá váltam, hiszen a hobbim, a szenvedélyem, a munkám egy és ugyanaz. Az extrém mászás egy teljesítménysport, a nehéz mászásokra edzened kell folyamatosam, - maguk a mászások pedig a maximumot követelik tőled, hiszen itt arról is szó van, hogy a hegyekben a te és a kötéltársad bőrére  megy a játék….

A csapatmunka, a közös felelősség és az együttesen átélt élmény a hegymászás legvonzóbb oldala számomra. Így volt ez, mikor 2010 őszén befejeztük az osztrák Hochschwab-csoportban a Stájer Álom nevű utunk első megmászását.

Az új út 4 év alatt kb. 17 napot vett igénybe, szinte expedíciós munka volt a tatabányai Kovács-fivérekkel. Különösen sokat dolgoztunk a falon Luival, akivel szinte  már „hazajártunk” a Schartenspitze 400 méter magas sima falára. A gyönyörű szép táblákon átvezető útvonal  legtöbb kötélhossza 8 és 9-es nehézségű, ami folyamatos idegi és fizikai megerőltetést jelentett z út megnyitása során, mikor az ismeretlenbe kellett hatolnunk, ahol nem csak a felmászás, hanem minden egyéb: a biztosítások elhelyezése, a nittek befúrása, stb igencsak problémás. A Stájer Álom rotpunkt megmászása szinte csak a hab volt a tortán, egy óriási munka utáni aratás: 2010 egyik hűvös novemberi napján ez is sikerült Kandrács Ildivel, mindössze 6 óra alatt - 35 éves mászó pályafutásom egyik fénypontja volt ez….

Ez az út szinte mindent kivett belőlem, életfontosságú volt, hogy a lehető legjobb felszerelést használjam a „Stájer Álom” mini expedíciónk során. Meglepődtem azon, hogy mennyi felszerelést használok, a Tengerszem-Sport által forgalmazott termékek közül. Az oktatásaimon is nagyon fontos a felszerelés kitűnő funkcionalitása mellett a könnyű súly és persze a tartósság is.

2011 tavaszán egész sor szóló mászást teljesítettem az osztrák sziklákon, így például a Bad Fischau konglomerát szikláján.

Hatéves állandóan strapált Deuter Guide 40 literes mászózsákomon még alig látszik a kopás,a Speed Lite 15 egy álom komfortos zsák alpin sportmászásnál. A DMM hardwarei tényleg a profik kedvencei világszerte. A Mendl pedig nem csak kényelmes és tartós túracipőket gyárt, hanem utcára valókat is. Kedvenc városi cipőm épp egy Meindl, hiszen  egy extrém hegymászónak azért a mindennapokban is talpán kell maradnia…

 

Babcsán Gábor

Tengerszem túrafelszerelés és túrabolt webáruház


Deuter hátizsák és Meindl cipő a legjobb áron

Tengerszem Sport 2011. Minden jog fenntartva