Tengerszem - Túrafelszerelés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Edelrid kantárak visszahívása

Az EDELRID elővigyázatossági okokból visszahívja a Cable Lite, Cable Comfort, Comfort Brenta, Cable Lite 2.0, Cable Comfort 2.0, Cable Kit 4.0 és Cable Kit Xtra-Light Schuster via-ferrata kantárokat.

Ez a visszahívás az Edelrid által 2010, 2011, 2012-ben gyártott via-ferrata kantárokra vonatkozik. Az alábbi táblázat tartalmazza a visszahívott típusokat:

Típus Cikkszám Szín
Cable Lite 71694 fekete
Cable Lite 2.0 71673 fekete-zöld
Cable Comfort 71680 fekete
Cable Comfort 2.0 71674 fekete-zöld
Cable Kit 4.0 71682 fekete és zöld
Brenta Comfort 71676 fekete
Cable Kit Xtra-Light Schuster 71693 fekete

 

Úgy találtuk, hogy bizonyos esetekben, intenzív használat esetén a rugalmas Y heveder már nem felel meg a vonatkozó biztonsági előírásoknak. Így a szabvány biztonsági követelményeinek a viaferrata kantárok már nem, vagy csak részben felelnek meg. Emiatt a kantár használata súlyos sérülést vagy akár halált is okozhat.

Kérjük, ne használja tovább a fent említett via-ferrata kantárokat!

Kérünk minden EDELRID via-ferrata kantár tulajdonost, hogy a fent említett kantárokat azonnal juttassa vissza a márkakereskedőhöz vagy a forgalmazóhoz!

Az EDELRID kezeskedik az általa gyártott összes termék minőségéért és biztonságáért. Termékeink megfelelnek minden törvényes előírásoknak a bevizsgálás, gyártás és a szállítás tekintetében egyaránt. A veszélyek elkerülése érdekében kötelességünk felhívni a termékeinket használók figyelmét, hogy a fent említett via-ferrata kantárokat elővigyázatossági okokból kivonjuk a piacról.

Ezzel a visszahívással válaszol az EDELRID egy sajnálatos halálos balesetre, mely 2012.08.05-én egy bérelt kantárral történt. A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a kantár rugalmas része a fokozott igénybevétel miatt meggyengült. A baleset tényleges oka egyenlőre ismeretlen.

Az EDELRID a beérkezett via-ferrata kantárokat megvizsgálja, azok Y ágát kicseréli, és a lehető leggyorsabban visszajuttatja a terméket a tulajdonosához.

Tisztában vagyunk a visszahívási akció következményeivel, és elnézést kérünk Öntől.

Vásárlóink biztonsága számunkra elsődleges szempont. Együttműködve egy független szakértővel, hatékony és biztonságos megoldást kell nyújtanunk erre a problémára.

Amennyiben kérdése merült fel a visszahívással kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a forgalmazón keresztül:
Gránit Design Kft.
Email: info@granit.co.hu

Tengerszem túrafelszerelés és túrabolt webáruház


Deuter hátizsák és Meindl cipő a legjobb áron

Tengerszem Sport 2011. Minden jog fenntartva